dissabte, 24 de novembre del 2012

El ballet de Pulcinella

Ígor Fiódorovich Stravinski va ser compositor i director d’orquestra rus, i un dels músics més importants del segle XX. Pulcinella va ser estrenada al 1920 en un període el qual es denomina, període neoclàssic. Aquest estil, va ser l’oposició al romanticisme i a l’expressionisme germànic. En aquest ballet, Stravinski va retornar a la música clàssica de Mozart, Bach i a altres autors contemporanis. A més, la gran majoria de les obres del compositor i director, són compostes amb instruments de vent, piano, cors... 
El ballet es desenvolupa en un acte i els personatges són els següents:Pulcinella, la seva al·lota Pimpinella. El seu amic Furbo, Prudenza i Rosetta juntament amb Florindo i Cloviello. 

La història comença amb Florindo i Cloviello cantant serenates a Prudenza i Rosetta perquè les volen conquistar. Las dones no es deixen impressionar pels homes, i interpreten diverses escenes on tots quatre mostren els seus sentiments. Amb l’aparició de Pulcinella l’atenció de les dones canvia. Es queden bocabadades amb la personalitat d’aquest. Pulcinella és un personatge còmic de caràcter burlesc, que d’acord amb la tradició còmic burlesca va vestit de blanc i amb un barret amb forma punteguda. Té el nas en forma aguilenca i la barbeta exagerada i la seva veu nasal i l’elevat volum el fan un personatge protagonista. En una de les escenes, Rosetta balla pel protagonista i es besen, però Pimpinella al veure’ls els interromp perquè ho pot suportar. En Florindo i en Cloviello gelosos d’en Pulcinella, li peguen una pallissa. Aquest, fa veure que el maten per aconseguir que Pimpinella el perdoni. En Furbo el fa “resucitar” al seu amic i Pimpinella perdona a Pulcinella. Na Prudenza i na Rosetta accepten les declaracions amoroses Florindo i Cloviello, i és així com el ballet acaba amb dos matrimonis.

A continuació està l'enllaç per si voleu visionar el ballet. Desitjo que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada