Les darreres classes han estat per poder reflexionar tant de manera individual com a nivell de grup envers diferents aspectes de l'assignatura. Per una banda, totes i tots hem estat d'acord a l'hora d'esmentar les evidències positives que ens ha ofert les hores destinades a la realització d'aquesta. A la vegada, que hem compartit totes les emocions i sentiments viscuts en aquest temps. Per altra banda, tothom ha detectat i ha posat de manifest altres aspectes un tant més negatius amb la intenció de no repetir-los quan siguem docents.
Cal esmentar, que ha estat un espai per gaudir dels companys, per aprendre uns dels altres i el que és millor, un espai per compartir i per cohesionar el grup. Un dels comentaris que m'ha provocat pensar envers el nostre procés va ser el de na Cira, quan va esmentar que després de quatre anys no ens coneixem degut que les propostes de feina sempre han estat destinades a treballar en petit grup. I, aquesta assignatura ha estat de les poques que ens ha permès gaudir i aprendre en gran grup.
El que vull dir després de plasmar aquests pensaments és la importància que té el rol del docent per promoure i/o afavorir aquest clima. Aquest espai de seguretat, confiança i benestar que es fa referència en un munt d'ocasions però que en poques la podem viure els estudiants.
He de donar les gràcies per brindar-nos la seva companyia i guia a na Carmen Escribano ja que és la responsable de provocar això! Perquè ens hem sentit escoltats, perquè hem après, perquè ens hem qüestionat les coses, perquè hem pogut ser crítics, perquè hem cercat, perquè hem compartit...
I jo pregunto: no estimeu que són els aspectes essencials i requerits per ésser uns professionals òptims? No penseu que són els requisits per dur a terme un procés d'ensenyament-aprenentatge harmònic i respectuós?
Aquestes i altres qüestions són les que em fan pensar en la impotància d'avaluar la nostra feina com a mestres. Perquè ens preocupa molt avaluar als alumnes i molt poc avaluar als docents.
A continuació us adjunt un enllaç que crec que cal visionar i reflexionar. Parla del sistema educatiu de les escoles de Finlàndia i no té desperdici, mereix la pena!!
El fenómeno finlandés
A continuació us adjunt un enllaç que crec que cal visionar i reflexionar. Parla del sistema educatiu de les escoles de Finlàndia i no té desperdici, mereix la pena!!
El fenómeno finlandés
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada